Ο Elon Musk προσπερνα τον Jeff Bezos

Ο Elon Musk, δημιουργός των Tesla και SpaceX, προσπέρασε τον Jeff Bezos, δημιουργό της Amazon, και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με μία περιουσία που ξεπερνά τα 185 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προέκυψε λόγω της ανόδου της τιμής της μετοχής της Tesla, χθες Πέμπτη, με αποτέλεσμα μέσα σε ένα βράδυ η περιουσία του Elon Musk να αυξηθεί σε περισσότερα από 185 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, κρατούσε τα σκήπτρα από το 2017, αλλά όπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, η περιουσία του (προς το παρόν) έμεινε κολλημένη στα 184 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας την πρώτη θέση στον Musk.

Περίπου έναν χρόνο πριν, η καθαρή περιουσία του Musk ανερχόταν περίπου στα 27 δισεκατομμύρια δολάρια, προφανώς πολλά αλλά όχι αρκετά ώστε να τον τοποθετήσουν στο κλειστό κλαμπ των 50 πλουσιότερων ανθρώπων, εκείνη την περίοδο. Ωστόσο, η μετοχή της Tesla διπλασίασε την τιμή της έως και εννέα φορές έκτοτε. Περίπου το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (ώρα Ανατολικών ΗΠΑ) η τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά 45 δολάρια (περίπου 6% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα) φθάνοντας στα 800 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματιστηριακή αξία της Amazon ξεπερνά το 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, σημαντικά υψηλότερα από τα 760 δισεκατομμύρια της Tesla. Ωστόσο, η τιμή της μετοχής της Amazon (και σαν αποτέλεσμα αυτού η περιουσία του Bezos) έχει παραμείνει σταθερή τους τελευταίους μήνες κυρίως λόγω αυξημένων ελέγχων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Πάντως, ο ίδιος ο Elon Musk φάνηκε μάλλον σαστισμένος από την σχετική είδηση. Η πρώτη του αντίδραση σε μία σχετική ανάρτηση στο Twitter ήταν να σχολιάσει με την φράση “how strange” (δηλαδή “πόσο παράξενο”) και στην συνέχεια να σχολιάσει “Well, back to work…” (δηλαδή “λοιπόν, επιστρέφουμε στην δουλειά” σε ελεύθερη μετάφραση).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Back To Top